Hvordan du saboterer for deg selv!

 

Se video hvor Shirzad Chamine forteller om PQ og våre indre sabotører.

Din PQ (Positive Intelligence Quotient, eller positivitetsmåleren på norsk) måler den relative styrken på dine mentale muskler.

PQ måler den relative styrken til dine positive kontra negative mentale muskler. PQ er et mål på din mentale styrke. Ta PQ Score-vurdering for å finne ut hvor ofte sinnet ditt tjener deg i stedet for å sabotere deg.
 
Du kan testen for å måle din mentale styrke her.
 
En av mine herlige kursdeltakere gikk nylig fra en score på 59 til en score på 83!!
DET er en drastisk forandring. Dvs at når han tok testen første gang så tjente sinnet han 59% av tiden, men saboterte han 41%. Nå er det endret til at sinnet tjener han 83% av tiden og saboterer han kun 17%. SNAKK om endring!

SABOTØRENE

Dommeren - Hovedsabotøren

 

Dommeren er den universelle sabotøren som plager alle. Det er den som drar deg ned gang på gang over feil eller mangler, er besatt på å advare deg om fremtidig risiko, vekker deg midt på natten fylt av bekymringer, får deg fiksert på hva som er galt med andre eller livet ditt etc. Din dommer er din største indre fiende, aktiverer de andre sabotørene, forårsaker mye stress, misnøye og reduserer effektiviteten.

Vinn over din dommer, slik at du kan oppnå mer og ha det moro underveis. Dommeren bruker en eller flere "medskyldige" sabotører for å kapre tankene dine.

The Judge - Positive Intelligence

Kontrolløren (Controller)

Angstbasert behov for å ta ansvar og kontrollere situasjoner og folks handlinger etter egen vilje. Mye angst og utålmodighet når det ikke er mulig.

Unnvikeren (Avoider)

Fokuser på det positive og hyggelige på en ekstrem måte. Unngår vanskelige og ubehagelige oppgaver, og konflikter.


Behageren (Pleaser)

Prøver indirekte å få aksept og hengivenhet ved å hjelpe, glede, redde eller smigre andre. Mister synet av egne behov og blir forferdet som et resultat.

Perfeksjonisten (Stickler)

Perfeksjonisme og behov for struktur og orden tatt for langt. Konstant frustrasjon og skuffelse over seg selv og andre for ikke å leve opp til ideelle standarder.

Den Rastløse (Restless)

Rastløs, konstant på jakt etter mer spenning i neste aktivitet eller konstant travelhet. Sjelden i fred eller tilfreds med den nåværende aktiviteten. Lider av såkalt "shiny object syndrome".

Offeret (Victim)

Følelsesmessig og temperamentsfull som en måte å få oppmerksomhet og hengivenhet på. Et ekstremt fokus på indre følelser, spesielt smertefulle følelser. Martyr-rolle. Ingen forstår meg.  

Overprestereren
(Hyper Achiever)

Avhengig av konstant prestasjon, selvrespekt og selvvalidering. Sterkt fokusert på ekstern suksess, noe som fører til arbeidsnarkomani og tap av kontakt med dypere følelsesmessige og relasjonsbehov.

Hyperfornuftig
(Hyper Rational)

Intens og eksklusivt fokus på rasjonell behandling av alt, inkludert relasjoner. Kan oppfattes som kald, fjern og intellektuelt arrogant.


Den Årvåkne/ Alltid på vakt
(Hyper Vigilant) 

Kontinuerlig intens angst for alle farene og hva som kan gå galt. Årvåkenhet som aldri kan hvile. Alltid engstelig, med kronisk tvil om seg selv og andre.


Kjenner du deg igjen i noe av det du har lest?

De fleste nikker godkjennende etter at de har lest om både dommeren og de forskjellige sabotørene over her. Og det er ikke så rart, for vi har alle en bit av så og si alle disse i oss selv.

Så lurer du kanskje på - hvordan kan du bli bedre kjent med dine sabotører? Eller, ennå mer interessant, hvordan kan jeg forhindre at mine sabotører ødelegger for meg?

Ta testen for å finne dine sabotører her. (NB. Testen er på engelsk).

Dette er det du kan lære mer om i mine seks ukers kurs, eller i en-til-en coaching med meg.

Ta kontakt dersom du vil vite mer!

Ta kontakt for å vite mer