Hvordan du saboterer for deg selv!

 

Se video hvor Shirzad Chamine forteller om PQ og våre indre sabotører.

Dommeren - Hovedsabotøren

 

Dommeren er den universelle sabotøren som plager alle. Det er den som drar deg ned gang på gang over feil eller mangler, er besatt på å advare deg om fremtidig risiko, vekker deg midt på natten fylt av bekymringer, får deg fiksert på hva som er galt med andre eller livet ditt etc. Din dommer er din største indre fiende, aktiverer de andre sabotørene, forårsaker mye stress, misnøye og reduserer effektiviteten.

Vinn over din dommer, slik at du kan oppnå mer og ha det moro underveis. Dommeren bruker en eller flere "medskyldige" sabotører for å kapre tankene dine.

The Judge - Positive Intelligence

Kontrolleren

Angstbasert behov for å ta ansvar og kontrollere situasjoner og folks handlinger etter egen vilje. Mye angst og utålmodighet når det ikke er mulig.

Unnvikeren

Fokuser på det positive og hyggelige på en ekstrem måte. Unngår vanskelige og ubehagelige oppgaver, og konflikter.


Behageren

Prøver indirekte å få aksept og hengivenhet ved å hjelpe, glede, redde eller smigre andre. Mister synet av egne behov og blir forferdet som et resultat.

Perfeksjonisten

Perfeksjonisme og behov for struktur og orden tatt for langt. Konstant frustrasjon og skuffelse over seg selv og andre for ikke å leve opp til ideelle standarder.

Den Rastløse

Rastløs, konstant på jakt etter mer spenning i neste aktivitet eller konstant travelhet. Sjelden i fred eller tilfreds med den nåværende aktiviteten. Lider av såkalt "shiny object syndrome".

Offeret

Følelsesmessig og temperamentsfull som en måte å få oppmerksomhet og hengivenhet på. Et ekstremt fokus på indre følelser, spesielt smertefulle følelser. Martyr-rolle. Ingen forstår meg.  

Overprestereren

Avhengig av konstant prestasjon, selvrespekt og selvvalidering. Sterkt fokusert på ekstern suksess, noe som fører til arbeidsnarkomani og tap av kontakt med dypere følelsesmessige og relasjonsbehov.

Hyperfornuftig

Intens og eksklusivt fokus på rasjonell behandling av alt, inkludert relasjoner. Kan oppfattes som kald, fjern og intellektuelt arrogant.


Den Årvåkne/ Alltid på vakt

Kontinuerlig intens angst for alle farene og hva som kan gå galt. Årvåkenhet som aldri kan hvile. Alltid engstelig, med kronisk tvil om seg selv og andre.


Kjenner du deg igjen i noe av det du har lest?

De fleste nikker godkjennende etter at de har lest om både dommeren og de forskjellige sabotørene over her. Og det er ikke så rart, for vi har alle en bit av så og si alle disse i oss selv.

Så lurer du kanskje på - hvordan kan du bli bedre kjent med dine sabotører? Eller, ennå mer interessant, hvordan kan jeg forhindre at mine sabotører ødelegger for meg?

Ta testen for å finne dine sabotører her. (NB. Testen er på engelsk).

Dette er det du kan lære mer om i mine seks ukers kurs, eller i en-til-en coaching med meg.

Ta kontakt dersom du vil vite mer!

Ta kontakt for å vite mer